Sommarenmedgoran.se

En sajt om filmen Sommaren med Göran och andra bra filmer

David Hellenius

Posted on jan 13, 2018

David Hellenius

David Hellenius är en svensk skådespelare född år 1974 i Viksjö. Han är dotterson till en musiker vid namn Gunnar Svensson. Han arbetar vid sidan av skådespeleriet också som programledare i TV samt som komiker. Han har hittills gjort många tv program tillsammans med programledaren och skådespelaren Peter Magnusson och de spelar också roller i de svenska filmerna Sommaren med Göran från 2009 samt En gång i Phuket från 2012. David Hellenius har sedan år 2010 också en helt egen talkshow vid namn Hellenius Hörna på TV4. Under ett antal år har han också valts till årets manliga programledare på Kristallengalan. Det visar att han verkligen är bra på det han gör. Årtalen han valdes till denna titel är till exempel 2010, 2013, 2014, 2015 och 2017. Han är sedan år 2009 gift med den svenska programledaren Renée Nyberg och de har också en son tillsammans. David Hellenius är också UNICEF ambassadör sedan år 2011.

Hur har karriären gått?

David Hellenius karriär har inte direkt varit rak och klar. När Hellenius avslöjar sanningen om hur karriären tog fart kan man bli förvånad. Det visar sig att han nämligen tagit till mycket fula knep för att ta sig dit han är idag. Hellenius ljög nämligen för att ta sig in i tv programmens värld. Han gick i samma klass som Christin Meltzer på Calle Flygares teaterskola och tillsammans med henne vände sig Hellenius till SVT i sin karriärs början. De berättade att de hade en idé till ett barnprogram, och denna ville de då presentera för SVT. Detta var då en ren lögn och duon hade egentligen ingen idé alls men de ville vända sig till kanalen för att få dem intresserade. SVT var dock inte intresserade men de tipsade om en audition för ett TV program. Detta tips ledde till TV4 och då tog det fart. Hellenius fick bli programledare för ett TV program vid namn ”Rallypanelen” tillsammans med Sofia Wistam. Hans karriär tog fart på riktigt efter detta, och han gjorde ett program med sketcher kallat ”Hey Baberiba”. Detta tillsammans med Christine Meltzer och Peter Magnusson bland annat.

Böcker och TV serier

Många TV serier blir idag böcker, och tvärtom. David Hellenius har i dagsläget inte skrivit någon bok men hans komiska skämt och dialoger skulle med all säkerhet platsa i en sådan. Det blir allt mer populärt med olika tv serier och allt fler njuter av att titta på dem. Detta är ett fenomen som liksom ljudböcker, går allt mer framåt i popularitet. Just fenomenet ljudbok har dykt upp i flera tjänster, också i version som går att streama. Detta gör att barn och vuxna med lässvårigheter också kan ta del av en stor mängd böcker, detta oavsett om de befinner sig hemma eller på språng. Många skådespelare och komiker skriver böcker om sig, sitt liv och sin väg till framgång. Hellenius väg innehåller både komik och tragedi och gör sig troligen bra både som ljudbok, bok och sketchprogram. Kanske kommer han att göra en bok så småningom när han tar steget bort från tv programmen?

Harmony