Sommarenmedgoran.se

En sajt om filmen Sommaren med Göran och andra bra filmer

Skådespelarna i filmen Sommaren med Göran

Posted on apr 12, 2017

Skådespelarna i filmen Sommaren med Göran

Tycker du om svenska komedier? Då kan Sommaren med Göran vara en film för dig. Den passar dessutom extra bra nu när sommaren är på ingång. här i Sverige blev filmen mycket populär den hade premiär under 2009. Aftonbladet kallade filmen för den första lyckade komedin på länge – till och med sedan Jalla! Jalla! hade sin premiär. Förutom detta fick filmen blandade omdömen från kritiker, men bland publiken blev filmen en succé. Handlingen kretsar kring Göran som i början av sommaren blir dumpad av sin flickvän. Trots det och flera andra problem bestämmer han sig för att fira midsommar tillsammans med sina vänner ute i skärgården.

Många kända skådespelare

En av anledningarna till att Sommaren med Göran blev en publiksuccé kan ha att göra med filmens rollista. I filmen hittar du nämligen en rad välkända namn. Peter Magnusson känd från Sommaren med Göran-filmen är också personen som har skrivit manuset. Magnusson är nu aktuell med en TV-serie i samma stuk, nämligen Sommaren med släkten. Om du tycker om Sommaren med Göran kan den serien vara något för dig! I Sommaren med Göran spelar han Göran själv i filmen. Med sig har han sin gamla kollega David Hallenius, som till exempel är känd från Hey Baberiba på TV4, men också som programledare för Let’s Dance. I filmen spelar även Alexandra Rapaport en roll. Du känner kanske igen henne från de tidiga filmerna om Tzatziki samt TV-serien Morden i Sandhamn? Övriga personer i rollistan är bland annat Mirja Turestedt, Peter Dalle, Tanja Lorentzon, Dan Ekborg och Christine Meltzer. Som du säkert kan förstå utifrån rollistan är detta en komedi att räkna med, då många av de medverkande framför allt har medverkat i komedier även tidigare.

Handlingen i filmen

Sommaren med Göran blev alltså en publiksuccé och har en gedigen rollista. Filmen är både lättsam och lockar till många skratt, men vad handlar den om mer specifikt? Handlingen kretsar inte helt oväntant kring filmens huvudperson Göran. I början av sommaren blir filmens huvudperson Göran dumpad av sin flickvän. Han har dessutom skulder i bagaget och ser inte fram emot sommaren och hösten. Kompisen Dodde ska ha en midsommarfest ute i skärgården, men Göran har inte planerat att åka dit. Efter många om och men ångrar han sig, och tillsammans med sin kompis Alex och hunden Tingeling seglar han ut till Doddes lyxiga sommarställe på västkusten. Göran är inget vidare på relationer, och blir ofta obekväm i sociala situationer. Hur ska detta gå? Filmen består av en stor nypa kärlek, mycket humor och en hel del intriger – precis som en svensk komedi ska vara. Ett par år efter premiären fick filmen dessutom en uppföljare vid namn Nu eller aldrig. Kom igång med sommaren redan nu genom att titta på Sommaren med Göran!

Harmony