Sommarenmedgoran.se

En sajt om filmen Sommaren med Göran och andra bra filmer

Se Stockholms skärgård – i verkligheten och på film

Posted on feb 29, 2016

Se Stockholms skärgård – i verkligheten och på film

 

Kanske har ditt intresse för den vackra Stockholmska skärgården väckts genom Sommaren med Göran eller någon annan svensk sommarfilm. Du kan mycket enkelt ta dig ut i skärgården på både kortare och längre turer som utgår från centrala Stockholm. Det finns turer som till exempel fokuserar på bad, mat eller kultur, och du kan garanterat hitta några turer som passar dig.

Om du inte bor i just Stockholm finns det vackra skärgårdar i nästan alla Sveriges kuststäder. Så är du intresserad av båt- och naturliv, se till att kolla upp möjliga turer.

Stockholms skärgård i filmer

Det finns många andra filmer som är inspelade i Stockholms skärgård. Om du till exempel själv bor

.Swedish graduation hat

utomlands och vill få en doft av svensk natur finns det flera att titta på. Även om vill berätta om Sverige för någon utländsk vän kan det vara en bra idé att tipsa om några filmer för att se lite av både svensk natur och film. Med dagens teknik är det ofta lätt att se internationella filmer över nätet och många har i alla fall engelska undertexter om man söker efter det.

Filmerna om Astrid Lindgrens Tjorven på Saltkråkan är inspelade bland annat i Stockholms skärgård. Även SOS – en segelsällskapsresa spelades in i Stockholms skärgård. Här får vi förstås följa Stig Helmer och Ole när de hamnar på en överklassfest i skärgården och råkar ut för alla möjliga dråpligheter. För den som föredrar lite vildare komedier som kanske passar ungdomar bättre är Studentfesten från 2013 ett passande val. Den är i samma stil som filmerna Supersugen och Baksmällan.

I filmen Himlen är oskyldigt blå från 2010 får vi se bland andra Bill Skarsgård och Peter Dalle i huvudrollerna. Filmen utgör i viss mån också ett stycke kriminalhistoria eftersom handlingen baserar på händelserna kring ett mycket uppmärksammat narkotikatillslag i Sandhamn 1975. I slutet av filmen förekommer autentiska nyhetssändningar från när händelserna nådde medierna.

Harmony