Sommarenmedgoran.se

En sajt om filmen Sommaren med Göran och andra bra filmer

Filmtipset

Posted on maj 3, 2017

Filmtipset

Att se på film är ett nöje som delas av många. Antingen går vi på bio och laddar upp med popcorn och dricka eller så myser vi hemma i soffan. Oftast är vi nöjda med filmvalet men ibland kan man bli besviken och då berättar vi gärna det för många av våra bekanta, likaså om vi har sett en väldigt bra film. Hur kan vi då få reda på nya, bra filmer som vi eventuellt kan vara intresserade av? Webbsidan Filmtipset är Sveriges största community för film, där du kan läsa recensioner och få filmtips.

Filmen “Sommaren med Göran”

Sommaren med Göran får tre “F” på Community-sidan Filmtipset. Filmen är regisserad av Staffan Lindberg och har skådespelaren Peter Magnusson i huvudrollen som dessutom har skrivit manus till filmen. Den gavs ut 2009 och är en romantisk komedi. Filmen handlar om Göran som möter motgångar i livet. Han blir dumpad av sin flickvän och dessutom trivs han inte på sitt jobb. Göran ska fira midsommar ute i Stockholms skärgård tillsammans med sina vänner. Han får en händelserik midsommarhelg med komiska inslag. Filmen har fått blandad kritik bland de som har kommenterat på Filmtipset och de har gett filmen allt från ett “F” till fyra “F”.

Filmen “En gång i Phuket”

Filmen “En gång i Phuket” är regisserad av Staffan Lindberg, samma regissör som i filmen “En sommar med Göran”. Peter Magnusson är även huvudrollsinnehavare i denna film och precis som i fallet med “Sommaren med Göran”, har “En gång i Phuket” fått tre “F”av Filmtipset. Filmen handlar om Sven som beslutar sig för att förändra sitt liv efter att en av hans vänner har gått bort i en olycka. Sven beslutar sig för att skriva en roman och byta och beslutar sig för att åka till Phuket i Thailand. Han möter många udda karaktärer där och lär sig en del om sig själv, kärlek och livet.

Harmony