Sommarenmedgoran.se

En sajt om filmen Sommaren med Göran och andra bra filmer

Fixa stilen som Moa Gammel

Posted on feb 12, 2017

Fixa stilen som Moa GammelAtt vi inspireras dagligen av filmer, musik och kändisar är ingen nyhet. Vi läser om dem i kvällstidningar och på nätet. Vi ser dem uppklädda på stora galor och andra evenemang. När det väl kommer till kritan föredrar dock många av oss enklare och mer naturliga stilar och sminkningar än när kändisar är som mest uppklädda (eller utklädda för den delen). En film där karaktärerna är naturliga både vad gäller kläder och sminkningar är Sommaren med Göran, men det är skådespelaren Moa Gammel som vi bör spana in lite extra.

Sommaren med Görans karaktärer

Filmen handlar om en man som söker kärleken, och på självaste midsommar bestämmer han sig för att försöka hitta kärleken på ett firande ute i skärgården. I rollerna hittar vi många kända namn, så som Peter Magnusson, David Hellenius, Marja Turestedt, Alexandra Rappaport, Peter Dalle och Moa Gammel med flera. Filmen släpptes år 2009 och går under genren romantisk komedi. För att hitta rätt stämning och känsla i filmen är många av karaktärerna klädda och sminkade på ett sätt som ska reflektera svensk sommar. Vitt, blommigt och naturliga sminkningar är i fokus.

Filmens skådespelare: Moa Gammel1200px-Eye_makeup

Den av skådespelarna i Sommaren med Göran som kanske har väckt mest uppståndelse vad gäller stil och smink är utan tvekan Moa Gammel. I sin roll i filmen har hon ingen utstickande stil, men i verkligheten är hon alltid stilsäker. Under 2014 fick hon ta emot ett pris för Sveriges bäst klädda kvinna på Elles modegala. Man ser henne ofta i enkla och naturliga sminkningar, men Moa Gammel är inte heller rädd för att satsa på en hårdare sminkning. Mycket svart och sotat runt ögonen i kombination med enkla och ljusa läppar får hennes ljusa och blåa ögon att framhävas. Om du vill inspireras av Moa Gammels sminkning kan du hitta allt smink online. Satsa på en kolsvart mascara, en svart eyeliner eller kajalpenna samt en brun och svart skugga som du kan få till en bra sotning med. Försök att hålla resten av ansiktet neutralt – en diskret rouge och läppbalsam eller ett ljust läppglans räcker.

Harmony