Sommarenmedgoran.se

En sajt om filmen Sommaren med Göran och andra bra filmer

I nöd eller lust

Posted on jan 18, 2017

I nöd eller lust

 

Skådespelaren Peter Magnusson från klassikern Sommaren med Göran är tillbaka i en ny komedifilm som handlar om ett svenskt bröllop med alla dess knasiga situationer med släkten. Filmen är ofta provokativ och berör känsliga ämnen som att sätta arbetet före familjen och hur det påverkar förhållandet, men den behåller dock humorn även i absurda situationer som också genomsyrar filmen i övrigt.

Peter Magnusson och Johan Ulvesson är en utmärkt kombination och dessa två skådespelare levererar alltid på film vilket är skönt att se även i denna komedifilm som är reJohan_Ulveson_2014-09-17_002gisserad av Kjell Sundvall med manus skriven av Monica Rolfner. I rollerna kan man se flera kända skådespelare som Katarina Ewerlöf, Ellen Bergström och Dan Ekborg.

Filmen handlar om Jenni och Gabriel som ska gifta sig och Jennis mamma Maria som styr och ställer över själva bröllopsfesten. Det hela blir lite tufft när Marias syster Isabelle och hennes man Micke har problem i äktenskapet samtidigt som festen förbereds, men ingenting får hindra detta perfekta bröllop så alla blir helt enkelt tvungna att hålla masken. Scenariot är som upplagt för kaos, och naturligtvis raserar den fina ytan ganska snabbt.

Detta är inte en romantisk komedi utan snarare en renodlad komedi som berör ämnen som skilsmässor, romantik, otrohet och avund på ett roligt sätt. Filmen klär moderna samlevnadsproblem i en något svart komik för att behandla svåra ämnen i komedins tecken, vilket den också lyckas med väldigt bra.

I nöd och lust är inte en film som vi brukar vänja oss vid att se: när något är på väg att bli fel men blir rätt i sista sekunden. Nej, denna film behandlar seriösa ämnen med glimten i ögat och visar upp hur det oftast lurar problem i bakgrunden i även den till synes perfekta familjen. Således speglar filmen en realism som man vanligtvis inte är van vid i sådana här komedier vilket är en frisk fläkt i branschen.

I nöd eller lust är en färgstark och härlig komedi med flera meriterade skådespelare som Peter Magnusson och Johan Ulvesson som också gör riktigt bra roller. Filmen rekommenderas starkt till alla som tycker om Sommaren med Göran och även andra svenska komedifilmer med Peter Magnusson i huvudrollen. Vill man veta mer om film och hur de produceras så rekommenderas att ta kontakt med produktionsbolag för att få info.

Harmony