Sommarenmedgoran.se

En sajt om filmen Sommaren med Göran och andra bra filmer

En gång i Phuket

Posted on aug 21, 2016

En gång i Phuket

En gång i Phuket är på pappret mycket lik Sommaren med Göran. I En gång i Phuket får vi till exempel åter se kombinationen Staffan Lindberg/Peter Magnusson, där Lindberg återigen har regisserat och Magnusson återigen har skrivit manus. Liksom i Sommaren med Göran spelas också huvudrollerna av Hey Baberiba-kollegorna Peter Magnusson och David Hellenius.

I En gång i Phuket får vi återigen möta Sven, men den här gången har han bestämt sig för att åka till Thailand för att skriva en roman och komma bort från ekorrhjulet, ett beslut som sporras av att en av hans vänner nyligen gått bort. Under hans tid i Thailand träffar han flera märkliga karaktärer (som den ”flummiga norskan Gitte” och en något galen man vid namn George som hyr ut bungalows), och lär sig en del om kärlek, vänskap och om sig själv. Han lyckas nämligen få ihop det romantiskt med en tjej som är i Phuket med sitt kompisgäng en vecka innan deras pojkvänner ska göra dem sällskap, vilket naturligtvis leder till komplikationer. Filmen togs emot väl av det svenska folket, då den nominerades till en Guldbagge för biopublikens pris år 2013, och den under 2012 sågs av runt 400 000 människor på bio. Den hade premiär den 3 februari 2012.464px-Peter_Magnusson_på_Unicef-gala_2012_i_Stockholm

Även kritikerna talade mestadels väl om filmen. I Svenska Dagbladet fick den till exempel fyra poäng av sex möjliga, och beskrevs som ”trivsamt neurotisk”. Enligt SvD:s filmkritiker lutar filmen tidvis lite åt farshållet, vilket drar ner helhetsintrycket. Något annat som pekas ut som negativt är att filmen knappast tillför något nytt till feelgood-genren med inriktning romantisk komedi. Behållningen, menar kritikern, är Peter Magnusson själv, som således gör ett bra jobb inte bara med att skriva manus, utan också med att spela huvudrollen som karriärcoachen Sven.

Om du själv skulle vilja göra en resa till Phuket eller en annan del av Thailand, och håller på att spara ihop till reskassan, kan det vara en bra idé att leta igenom byrålådor och smyckeskrin efter guldklockor och guldsmycken som du inte längre använder. På Guldbrev.se kan du nämligen sälja guld till bra pris, och få åtskilliga tusenlappar tillbaka som du kan investera i din resa istället.

Harmony