Sommarenmedgoran.se

En sajt om filmen Sommaren med Göran och andra bra filmer

Sommaren med Göran – svensk komedi att minnas

Posted on Dec 11, 2015

Sommaren med Göran – svensk komedi att minnas

 

Satt du också i dina utemöbler sommaren 2009 och diskuterade filmen Sommaren med Göran med dina vänner? Bland recensionerna kallades den bland annat för den första bra svenska komedin efter Jalla Jalla. Det var Peter Magnussons långfilmsdebut och det var många som hade stora förväntningar efter hans roliga roller i Hey Baberiba där han spelade flera roller mycket framgångsrikt. Det är också just Peter Magnusson som skrivit manus till filmen.

Filmen handlar om Göran som söker kärleken efter att ha blivit dumpad. Över midsommarhelgen har han i uppdrag att vakta sin före detta flickväns hund, men helgen slutar ändå med att han ger sig ut i skärgården och hamnar på en händelserik midsommarfest.

614px-Peter_MagnussonFörutom Peter Magnusson spelar även David Hellenius, också känd från Hey Baberiba, en av huvudrollerna. David Hellenius har sedan 2010 sin egen talkshow, Hellenius hörna, och har valts till ”Årets manlige programledare” vid Kristallengalan hela fyra gånger. I filmen spelar han Görans kompis, Alex. Mirja Turestedt spelar den kvinnliga huvudrollen, och hon har bland annat tidigare spelat en roll i Arn – Tempelriddaren. Dessutom har hon också gjort uppläsningen till ljudboksversionen av Twilight, skriven av Stephanie Meyer.

Sommaren med Göran är regisserad av Staffan Lindberg som också producerade och regisserade Hey Baberiba. Många kanske också minns honom från tv-serien Rederiet där han spelade polisen Svärd i hela 23 avsnitt.

Även om vädret inte alltid är på vår sida under somrarna och semestrarna kan du alltid låta dig svepas med i sommarfilmerna en riktigt regnig dag. Om du är ute efter bra film över huvud taget är ett tips att läsa några recensioner och se vilket betyg andra tittare har gett filmerna. Även om man nu inte kan göra något åt vädret så kan man i alla fall optimera filmupplevelsen. Några riktigt bra filmer kan rädda vilken sommarfest som helst – stek köttet i ugnen istället om det inte går att ens grilla utomhus, och servera jordgubbstårtan mellan filmerna. Den svenska sommaren är inte alltid pålitlig, men det är komediklassikerna!

Harmony